Saturday, 6 July 2013

Gold Coast Morib Resort


Assalamualaikum..
Hari ni nak tunaikan janji untuk post cerita tentang short escape kitaorang haritu..tapi sebelum tu nak bagi amaran sikit.. Entry ni mengandungi banyak sangat-sangat gambar.. Di harap kalau tak nak tengok gambar -gambar tu, silakanlah untuk scroll laju-laju sahaja..haha

Sebenarnye kitaorang pegi Gold Coast Morib pada 23 dan 24 Jun 2013 haritu..saja berjalan-jalan mencari pengalaman..hehe

Pegi sana pun disebabkan nak redeem voucher yang kitaorang dah beli dengan Groupon lama dulu..rasa nye voucher ni dibeli awal tahun haritu lagi kot..eh, yeke?ntah la..tak ingat dah..haha

the voucher

Pegi sana berempat je..dan kitaorg memang betul-betul jadi backpackers la kali ni..maklum la nak jimatkan kos..student mana mampu nak kuarkan duit banyak-banyak..

Dari UTM kami berempat menaiki bas ke Klang Sentral..kami amik bas pukul 12 malam sebenarnya tapi bas tu lambat..pukul 1 lebih baru gerak..dah naik bas tu kitaorang tidur je sepanjang perjalanan..pukul 5 pagi camtu dah sampai dekat Klang Sentral..kat sana kitaorang solat subuh dan breakfast dulu sementara nak tunggu hari cerah sikit..

baru habis breakfast

Dari Klang Sentral, kena amik bas lagi pergi bandar Klang (RM 1).. Lepastu dari bandar Klang tu amik plak bas pergi pekan Banting (RM 3).. Dari pekan Banting, kami amik teksi pergi resort tu (RM 4).. Hah, gigih tak kami? haha..

tiket dari Klang Sentral ke Klang

Sampai dekat resort lebih kurang jam 11 pagi..awal kan? padahal check in nye jam 3 petang..tapi takpe..sebabnye kitaorang dibenarkan untuk pusing-pusing dalam resort tu dan bermain kat water theme park walaupun tak check in bilik lagi..

4 of us..

Pic of the year! haha

ramai sangat orang hari Ahad tu

kanak-kanak riang..



muahahahahaha

in front of The Pier
full view of The Pier

kempunan nak naik ni sebab tak pakai swimming suit tak boleh main

jadinye, ni je la mainan kitaorang..
 
the room
kitaorang amik 2 bilik.. sebab satu bilik maximum 2 orang dewasa dan 2 orang babies je.. Dalam bilik tu kitaorang dapat 2 katil single (bilik yang satu lagi tu 1 katil king size), peti sejuk, tv, heater, hair dryer (tapi rosak yang bilik kitaorang), tuala dan toiletries..

dan yang paling best nye adalah .........................

jakuzi yang sangat mengujakan
hihihi..excited giler la main benda alah ni..saya memang jakun..tak pernah pun berendam-rendam dalam jakuzi ni..first time jumpa..main tekan-tekan je time nak operate kan die..haha..nasib baik jadi.. :D

kemainnn :D

Malamnya, berkeliaran lah lagi kami di sekitar resort tu.. pusing-pusing tengok resort yang penuh lampu-lampu..



suka dengan pondok ni..

kisah cinta yang terhalang :p
wewittt

night view from the room

Paginya kami turun breakfast dan makan sepuas-puasnya..best sangat breakfast kat sini..macam-macam pilihan makanan ada.. nasi lemak, koko crunch, susu, muffin, roti bakar, scrambled egg, bubur nasi, mee goreng, wedges dan lain-lain lagi..

Lepas dah breakfast, kami main air untuk kali terakhir sebelum balik..kitaorang kene check out jam 12 tengah hari..dah last-last tu rasa macam tak nak naik je sebab tak puas lagi main air..hihi

Spot us in this pic..

Right before check out..

After check out, kami singgah dulu kedai souvenior..nak cari something untuk dijadikan kenangan..dan akhirnya kami dapat magnet fridge ni..me love it so much! :)

Ce teka mana satu saya punya? :)

Bye2 gold coast..

Kesimpulannya, saya sangat suka dengan percutian ini..semoga akan dapat peluang seperti ini lagi pada masa hadapan..hihi :)

terima kasih sahabat-sahabat sekalian atas percutian ini..semoga ukhwah antara kita akan terus berkekalan selamanya..Uhibbukafillah! ♥●

2 comments :

Nur Hidayah Isa said...

wah bestnye. tapi mahal jugak ek dua orang dekat 600.

shahirah said...

Best2..hehe

Bukan2..600 tu harga asal..tapi bila beli dgn groupon tu RM168 utk 2 org termasuk harga bilik, tiket water theme park dan breakfast..