Thursday, 20 December 2012

alkisah si domino's berharga 10sen


Assalamualaikum..

korang pernah tak tertengok offer ni kat fb?mesti pernah kan?hee..dah lama dah duk tertunggu-tunggu bila la turn taman u punye ni..

Photo: Hey everyone! Have you gotten a taste of our Domino's 10 Cents Regular Pizza yet? Well, here's your chance! Be there at these locations to claim your favourite flavour at an affordable price! http://bit.ly/DominosPizza10sen In conjunction with #DominosMY100stores

Tadi balik dari lunch, my rumate online..tetibe ternampak offer ni..kitaorang pun apa lagi kan..zappp terus bersiap pegi serang domino kat taman u tu..sampai2 orang dah beratur panjang dah jugak..tapi yakin je yang kitaorang ni bukan laa orang yang ke 101..haha..so tunggu la dengan sabar nya sebab kitaorg sampai belum pun kul 2 time tu..

Last-last nak sampai turn kitaorang diaorang men kotor dengan menyerang kakak yang bagi nombor tu..dh xde beratur2 dah..semua tolak2..at last my rumate je yang berjaya dalam perebutan nombor itu..haha..daku kecundang..


nombor bertuah :)

tunggu punya tunggu dapat la kami berdua makan domino's pizza saiz regular dengan harga RM0.10..hehe..berbaloi jgk laa berebut-rebut tu..

cempedak goreng vs domino's 10sen

time jalan2 on the way nak ke kereta tu tibe-tibe terbau cempedak goreng..apalagi kan, terus laa beli..dah lama teringin nak makan cempedak goreng ni sbnr nya..sedappp..nnt nak pegi beli lg laa kat situ..hee :)




ehhh, tetibe ade gambar baby plak kan..hehe..gmbr curi kat fb mama die..hehe :D

saya rindu budak tecik ni...rindu nye nak peluk cium awak..huhu..nanti ade rezeki kite jumpa ek..ciksu miss u so much!mmmuah...

Saturday, 15 December 2012

durian crepe dan hujung minggu


Assalamualaikum..

hari tu saya beli niiii....

durian crepe

sedapppp...nak lagi boleh x?? tapii bagi sy yang xberduit dan x bergaji ni, benda ni agak mahal laa..x boleh nak makan slalu.. =_=" huhu



pastu hari khamis mlm jumaat tu plak, kuar dinner..tetibe rumate ajak pegi makan durian..sy on sajor klu bab makan2 ni..hee..dh lama teringin nak makan durian ni..tp br t'capai..haha..klu duk umah, durian banyak smpai x abis nak makan.. :D

tadi pegi jj..saje jalan2 di hari minggu dgn kawan2..dh lama x keluar dgn mereka..eh?ke x pernah ek?huhu..sori ye kawan2ku..

pusing2 tetiba termasuk mph plak..dan terpikat dengan benda alah ni...


dan apalagi kan..rembat sajor..hahaha..eh, bace novel plak..journal tu bile nye nak baca?writing plak bile nye nak start?huhu...rilek2..saya perlu bertenang untuk seketika..

dan kalau pegi jj, memang x sah la kan kalau tak beli ni..hihi

chocolate milk tea with apple jelly

sepertinya saya sudah ter'addicted' dengan minuman ini..=_="

sebenar nya saya sangat laa alah dengan cafein..huhu..kalau minum je air berkafein ni, konpem jadi b'debar2,  lemah satu badan, dan mata susah nak lelap walaupun rasa ngantuk sangat2..org len minum nescafe relax je..saya ni minum teh o ais pun simpton2 tu semua dh datang menyerang..same goes when i'm having this choc milk tea..huhu..sbb dlm ni ade teh ais..i will try to control my addiction.. :'( xtahan hoii minum segelas tp berdebar nye seharian..

okey lah..sekian sahaja rapuan saya..bye.. :')


Tuesday, 11 December 2012

Istikharah cinta



Tibe-tibe playlist lagu tadi play lagu ni..dah hampir setahun dah aku tau kewujudan lagu ni..tapi dah tak ingat camna aku blh tau pasal lagu ni..rasa2 nye sebab terbaca kat notes salah seorang kawan kat facebook..but i'm not very sure..huhu




Bersaksi cinta diatas cinta
Dalam alunan tasbih ku ini
Menerka hati yang tersembunyi
Berteman dimalam sunyi penuh doa

Sebut nama Mu terukir merdu
Tertulis dalam sajadah cinta
Tetapkan pilihan sebagai teman
Kekal abadi hingga akhir zaman

Istikharah cinta memanggilku
Memohon petunjukMu
satu nama teman setia
Naluriku berkata

Dipenantian luahan rasa
Teguh satu pilihan
Pemenuh separuh nafasku
Dalam mahabbah rindu

Bersaksi cinta diatas cinta
Dalam alunan tasbih ku ini
Menerka hati yang tersembunyi
Berteman dimalam sunyi penuh doa

Sebut nama Mu terukir merdu
Tertulis dalam sajadah cinta
Tetapkan pilihan sebagai teman
Kekal abadi hingga akhir zaman

Istikharah cinta memanggilku
Memohon petunjukMu
satu nama teman setia
Naluriku berkata

Dipenantian luahan rasa
Teguh satu pilihan
Pemenuh separuh nafasku
Dalam mahabbah rindu

Istikharah cinta memanggilku
Memohon petunjukMu
satu nama teman setia
Naluriku berkata

Dipenantian luahan rasa
Teguh satu pilihan
Pemenuh separuh nafasku
Dalam mahabbah rindu

Diistikharah cinta
 beskan lirik dia..penuh bermakna..

notakaki:
-pada aku, bukan senang nak buat keputusan untuk mendirikan masjid..bukan senang jgk untuk seseorang tu buat keputusan untuk terima si dia menjadi teman hidup..it is a very big decision in life kan..sebab tu istikharah ni salah satu perkara yang penting untuk diamalkan..
-sangat belum bersedia lagi untuk membuat keputusan itu..maaf pada semua pihak yang terlibat..

Monday, 3 December 2012

Wake up shahirah!


Assalamualaikum semua.. :)

Hari ni pagi-pagi lagi saya dah pegi jumpa my sv..sebab hari rabu ritu Dr dah pesan nak saya jumpa beliau hari ni..so, start hari rabu tu saya dah duadapdupdap laa..hehe..dupdapdupdap pun, hari ahad tu baru start study betul-betul and prepare ape2 yang perlu..haha..tapi semalam kul 2.30pagi baru tidur..pastu pagi tadi pun bangun awal..semata-mata nak prepare betul2 tu laa..

so, kul 10 tadi saya pun muncul la kat bilik Dr..tung tang tung tang tung tang discuss ngan Dr, sampai laa conclusion nya and kitaorang decide laa ape2 yang perlu..

and guess what?

sebelum saya keluar bilik Dr tu Dr cakap GOOD....!saya sangat sangat sangat happy laa...rase nak senyum sampai ke telinga time tu jugak...bukan sekali je tau Dr cakap good tu..TIGA kaliiii...haaa, sape tak hepi kan bila kerja yang kita buat tu dihargai.. :))



Nak tau ape rahsia kejayaan hari ni??hee..meh saya share..

sebenarnya last week sy tersangat laa down..banyak sangat masalah..pertamanya, mesin grinder yang saya nak guna tu rosak..pastu, nak jumpa Dr tapi takut sebab tak siapkan task yang Dr bagi..progress pun tak de nak tunjuk kat Dr..time tu plak ade masalah skit dgn sponsor..semua tu mix up and sy sangat stress fikir pasal masalah-masalah ni..Last-last call mak menangis giler-giler tersedu-sedan..buat malu sajor dah besar panjang nangis sebab benda-benda kecil camni ni..haha..tapi ni laa saya..saya akan menangis bila saya terlampau takut dan risau.. ;(

Dalam takut tu, saya tetap jumpa jgk dengan my sv hari rabu lepas..okey je sebenar nya time jumpa tu..sy je yang takut melebih nya..haha..ape daa..

Disebabkan tak nak dah benda yang sama berulang, so saya amik laa pengajaran dari semua tu..lepas jumpa Dr tu, saya tekad yang saya akan try my best untuk fulfill apa yang Dr suruh saya buat lepas ni..apa je task yang Dr suruh, saya akan try buat sehabis baik and berusaha untuk siapkan sebelum deadline nya..Dan, alhamdulillah...berhasil...

So, moral of the story sila prepare betul-betul sebelum nak jumpa sv..dan kita kena yakin yang kita boleh buat kerja tu..jangan mudah cakap tak boleh..kalau sv set the date suruh anta pape, try our best untuk siapkan dan anta kerja-kerja tu on that date..sentiasa berfikiran positif..dan jangan mengelak atau segan nak jumpa dengan sv kita..mak cakap, anggap laa Dr tu macam mak jugak..walaupun mak marah ke ape ke, mak tetap sayang kita..same goes to Dr..kalau Dr tegur apa-apa, terima dengan positif.. :))


sekian bebelan untuk hari ni..till we meet again ya! :)

Saturday, 1 December 2012

Origami


Assalamualaikum..

tibe2 mood berorigami muncul..dan terhasil laa benda2 kat bawah tu..hihi..

Origami traditional lotus

Lotus ni mencabar jugak nak buat..banyak sangat kene lipat-lipat nya..nak hancur kertas tu saya kerjakan.. :D

Origami paper crane

Crane ni origami yang mula-mula saya blaja buat..orang cakap kalau kita buat seribu paper crane ni, our wish will be granted..hahaha..jangan percaya tau..berdosa..yang ni untuk beginner susah jugak laa..tapi dah lama-lama buat senang jer.. :)

Origami box

Origami box ni senang jer..tapi bagi saya bentuk dia tak cantik sangat..tak menarik hati..hehe

Origami heart

Origami yang keempat adalah origami heart..yang ni saya paling sukaaa...sebab nya dia cantik..pastu senang plak tu nak buat..paling senang dalam banyak-banyak origami ni.. 

 u


♥ u lagiii

untuk sapa-sapa yang nak blaja buat origami macam yang kat atas tu, boleh la tengok kat website ni ..saya suka website ni sebab dia ajar step by step..pastu siap ade video lagi..origami nya plak macam-macam ada..pilih je nak buat bentuk apa..

So, selamat ber'origami' kawan-kawan... :))

Friday, 30 November 2012

Sedih




sangat berkecil hati dengan orang-orang di sekeliling waktu ini...berkecil hati sampai menangis sendiri..tak mampu di tahan rasa sedih tu..Ya Allah, kenapa?

try google2..mana la tahu kot2 terjumpa apa2 yang boleh mengubat rasa itu..

dan terjumpa ayat di bawah....


tersentak...terima kasih ya Allah kerana memberi aku peringatan...

mungkin saya bukan sahabat yang baik..ya..saya mengaku..


maaf atas segala keterlanjuran bicara ku selama perkenalan kita..maaf..maaf..dan maaf... :(

notakaki:sangat merindui sahabat2 ku yang dulu..i need you so much now...

Thursday, 29 November 2012

Konvo Saya Part 2


Assalamualaikum sahabat yg disayangi.. :)
hari ni saya nak sambung cerita pasal konvo saya yang dah sebulan lebih tertangguh..maaf ye semua..

13 Oktober 2012..pagi2 lagi kitaorang dah bangun dan bersiap2..hari ni last day bergambar untuk preconvo..

tempat first yg kitaorg tuju adalah kat main gate utm..xsah kalau tak amik gmbr konvo kat sini..hehe

kami yang sentiasa bersama


miss u..





lepas dah abis posing kat main gate, terus pergi fakulti..tempat di mana kami belajar sepanjang 4 tahun kat utm ni..Fakulti Kejuruteraan Kimia..fakulti kebanggaan kami..:)





lepas bergambar kat fakulti, kitaorg pegi lunch..dan lunch kami hari tu di sponsor oleh mida..tq mida..:)

tgh hari tu saya dapat satu call dari no yang tak dikenali..die suruh saya datang kat salah satu booth yang jual bunga kat sebelah dewan konvo..kata nya ade orang nak bagi bunga untuk saya..terkejut giler kot..xsangka plak ade yang sudi nak bagi saya bunga..petang tu lepas asar, gigih laa saya ke dewan..dah la hujan lebat time tu..excited sgt nak tau sapa yang baik hati bagi bunga tu..tapi sebelum tu sempat lagi singgah dewan jumpa kawan2 yang konvo sesi petang tu..lepas tu laju je pergi booth tu and tuntut jambangan bunga misteri itu..

taraaaa...itu laa jambangan bunga tu..hehe..happy sangat2 rasa time tu..tak leh nak describe cmne..haha..cmtu laa bile orang jakun first time dapat bunga kan..hihihi :)

dekat booth src
malam nya, kebanyakan kawan2 join open table src..tinggal la daku keseorangan..disebabkan tu, saya pun terima la pelawaan seorang kawan keluar makan malam tu..duk bilik pun lost jugak kan sorang2..hehe..tq awak belanja saya makan kat singgah selalu hari tu..:)

Esok nya,tiba la hari yang paling di nanti-nantikan..hari konvokesyen kami semua..14 Oktober 2012..sesi pagi..
dengan bunga di pagi konvo

beratur sebelum masuk dewan


rumate :)

kami excited..haha


love u!

my family

maryam kesayangan

kekuatan saya

kesayangan saya

best moment~~

with iela :)

thanks a lot for this! :))

the end...

camtu la al-kisah nya konvo saya untuk degree kali ni..xsampai lagi 2 bulan tapi dah rindu nak konvo lagi..hihi..doa2kan saya ye supaya dapat merasai lagi saat2 ni..aamiin3... :D

to all my dearest sahabat, thanks for being the one..semoga kalian berjaya dalam langkah kehidupan kalian..insya Allah, Allah has the best plan ever for all of us..believe that and prays a lot ya! I love all of you for Allah sake..till we meet again insya Allah.. 


-dedicated specially to all of you-


Tuesday, 27 November 2012

Cinta Farhat


Tadi pagi ade talk pasal research design..lps habis talk tu pegi lunch and tinggal kan my roomate kat lab sbb die nak buat experiment..so sy pun balik la sorang2..tapi smpt lg la melencong pegi arked cengal beli coolblog dlu..hehe..sbb cm dh lame je x minum coolblog kan..smpai je kat kolej, tibe2 dengar satu lagu ni kat radio..terus je rase cam bes..balik bilik terus google2 cari nak download..tapiii x jumpa pun..rupa nye lagu ni baru and x famous lagi..takde lagi kat 4shared..just jumpe videoclip je kat youtube..

jom layan lagu ni..hahaha :)

Cinta Farhat (Nassier Wahab)

Aku jatuh cinta lagi
Di saat kupunya cinta
Ajarin bagaimana memulai hubungan ini

Aku jatuh cinta lagi
Disaat kupunya cinta
Kau dan aku sama-sama ada yang memiliki

Haruskah cinta lagi
Antara kau dan aku
Cinta ini tak melepas
Cinta yang lainnya

Harus cinta terbagi
Antara kau dan dia
Cinta tak mengakhiri
Cinta yang tak pernah ada


*sila abaikan gambar-gambar dalam video ni..dengar lagu je tau..*


Friday, 23 November 2012

renungan #1




Kasih sayang Allah begitu indah 
dan istimewa kerana kasihNya
 sentiasa mendahului kemurkaanNya

Saturday, 10 November 2012

aku terima nikahnya



Kadangkala orang yang menyintaimu
adalah orang yang tak pernah menyatakan
cintanya padamu...
Kerana orang itu takut kau berpaling
dan menjauhinya...
Dan bila di suatu masa dia hilang dari
pandanganmu...
Kau akan menyedari dia adalah cinta
yang tidak pernah kau sedari...



Tuesday, 6 November 2012

Karipap dan ulser


Assalamualaikum  semua..

selamat hari selasa readers..

semalam sy dan roomate b'sama sorang lagi kawan buat karipap sbg minum ptg kitaorang..haha..gigih kan kami :p ...sebenar nye ni la first time sy buat karipap..hihi..not bad la kan..ok je rase nye..



malam nye tu, kawan ajak teman die makan..alang2 nak gi makan, sy singgah la farmasi beli ubat untuk ulcer ni..sbnr nye nak bertahan cmtu je..tapi x tertahan laa..sakit..huhu


tau sebab ape sy tak nak beli ubat..?sebab ubat ni sangat2 menggamit kenangan..setiap kali saya tengok bonjela, saya teringat kat that 'someone'..dulu die belikan sy bonjela ni..padahal ulcer sy xde la teruk pun time tu..die sanggup pegi belikan n bagi kat saya..tapi time kemas2 sebelum cuti ritu, sy dah buang bonjela tu..bukan sebab bencikan die, tapi bonjela tu dah expired..hehe..semua tu dah tinggal kenangan pun..selamat berbahagia ye awak..:)

okey2, cukup stakat tu je cerita nya..nanti panjang2 touching lebih plak..haha..nak tido dah laa..sebab nak letak ubat..seksa nak makan n bercakap pun susah..huhu..selamat malam semua ye.. :)


Saturday, 3 November 2012

Weekend lagi


Assalamualaikum semua..

hai..laptop sy dah okey n sihat walafiat..so, sbgai tanda happy sy, sy nak menulis la hari ni..hehe :D

hurm, nak cite pasal ape ek?xde cite pun nak tulis sbnr nye..

sejak dua menjak ni nak kte bz x laa bz sgt pun..tp study x berapa nak sempat jgk..buat ape ntah sehari-hari tu..progress nak tunjuk kat sv pun x berapa nak ada..huhu..sometimes I feel sooo down doing my master..*sigh* br permulaan dah rase cam ni..Ya Allah kuat kan semangat ku utk menghadapi dugaan ini ya Allah..*lap2 airmata* ;(

dah2..sekian dulu pasal study..huhu

hari ni mood memasak muncul..so, tadaaa...nasi lemak for breakfast today..ni hasil saya dan roomate..ehem2, dah boleh kawen dah kan..hahaha :D

nasi lemak simple :)

hujan tengah lebat sekarang ni..okey laa, nak b'siap2 jap..nak keluar..kawan ajak pi makan chicken chop..esok ade notice yg utm akan blackout dari kul 9am hingga 7pm..halamakk, ape la nak buat esok ni..?huhu..terbengkalai lagi kerja2 esok...okey la, jumpa lg next entry yaa.. :))

Sunday, 21 October 2012

Konvo Saya Part 1


Assalamualaikum awak awak dan awak..:)
hari ni sy nak cerita pasal konvo saya.. tapi pasal pre-convo dlu yer..hehe..
Alhamdulillah, 14October2012 yg lalu, saya dah officially graduated from UTM..and now I'm a chemical engineering bachelor holder..alhamdulillah, syukur dengan rezeki yang Allah kurniakan..:)
tiga hari sebelum hari konvo yg sebenar, kawan2 dah mula datang ke UTM..Az, bibie and iela adalah tiga orang tetamu rasmi bilik saya..hehe..walaupun bilik sy ni xde la luas mana pun, tapi blh laa setakat diaorg nak numpang tido dan rehat2 tu..hehe..sori ye kawan2 kalau anda kurang selesa dan ada layanan tuan bilik yg kurang memuaskan..huhu

kalau konvo, xsah la kan kalau tak bergambar..so, hari khamis sebelum konvo tu kitaorang pegi la ke hutan bandar mutiara rini..hehe..kat sana bergambar laa kitaorang sepuas-puas nye..

okey, jom layan gambar...

kat festival konvo aka fesko..semua excited nak gi bergambar


friends till the end




kami yang sentiasa riang ria :)

having lunch at pizza hut..semua dah kepenatan
balik bilik lepas lunch tu semua duk tergolek je kat bilik..kepenatan..malam nye baru kuar dinner..makan nasi ayam penyet kat Di Sila..sedap..tapi pedas laa sikit..hehe

ulaman

nasi ayam penyet

Pagi jumaat esok nya tu plak kitaorang ade full rehearsal..lepas tu keluar lunch and singgah giant shopping barang2 nak masak spaghetti plak..

spaghetti special drp chef utagha ni

Malam nya plak we are having a sweet escape to Kampung Melayu Majidee..gigih kami ke sana semata-mata nak makan abc yang special dan sangat sedap sekali ngan rojak asma..both are my favourite..nyum2..nak rasa?meh datang JB..nanti sy bawak pegi sana..:)



nyum nyum



rojak asma..dah nak abis makan br teringat nak amik gambar

 lepas makan2 tu, trus balik bilik dan tidooo...hehe..sebab nye esok kami ade plan lain lagiii...hehe...tunggu ye sambungan cerita konvo ni..:)