Thursday, 24 October 2013

Splendid Journey - Japan Escape Part 6 : Hanabi di Tsuchiura


Weekend 5 Oktober 2013 yang lepas, saya berpeluang tengok hanabi di Tsuchiura.. 'Hanabi' tu adalah 'fireworks' ye kawan-kawan..dari hostel saya naik bas ke Tsukuba center..lepas tu naik bas dari Tsukuba center ke Tsuchiura tu..rasanya tambang die 380 yen kot..lupa dah..hehe..

Saya pegi dengan 7 ke 8 orang lagi kawan lain..sebenarnya saya menumpang satu group lab ni..hehe..nak gi sndri memang xreti la kan..so buat muka tak malu join diaorang..haha..

Kitaorang sampai sini dalam kul 1.30 petang..fireworks ni start nya kul 6 petang..haaa, tak ke awal kan sampainya..tapi walaupun sampainya dah awal, tempat dah nak penuh tau kene cop dengan orang-orang yang datang lagi awal dari kitaorang ni..semangat benar diaorang kan?


kedai pn byk yg tak bukak lagi time sampai tu..
Jalan-jalan cari port yang sesuai..



Nasib baik ada lagi ruang untuk kami semua..




mereka..

makcik2 dan pakcik2 yang datang lagi awal dari kitaorang..


semangat!

sotong pelik..

banana choc..

Takoyaki..terliur je tengok..


ini adalah stesen minyak..



Lepas dh solat asar dan maghrib, baru la pegi hanabi ni nak start..lama weh nunggu nye..haha




mereka dr bangladesh dan indonesia..

tqa with our vietnam's friend

japan and vietnam
okey, yang bawah-bawah ni semua gambar hanabi tu..












Dan yang bawah ni ada satu video ye..

video

The end..kesimpulannya, berbaloi jugak la datang tengok hanabi ni..pengalaman di tempat orangkan..hehe..

see u in next entry!

0 comments :